top of page

Stridsøkser, Gidseltagning og Spin


I fredags, så vi overskrifter som "Efter dage med togstrejke: DSB og Dansk Jernbaneforbund begraver stridsøksen". Var det så det...? Har DSB's ledelse, over nat, skiftet "spor" fra aggressiv, truende, beregnende og uforstående for at DSB's ansatte også er mennesker med familier, til løsningsorienteret og villig til, at indgå reelle forhandlinger, hvor de ansatte har medindflydelse...? >> Hvad omhandler konflikten og hvorfor støttes der bredt op <<

Svaret hertil er et RUNGENDE NEJ! Vi har forhørt os rundt omkring, hos kollegaer og andre faglige kæmpere. Svaret er det samme hele vejen rundt.

>> Her er tale om en taktisk tilbagetrækning, fordi "kogepladen" er blevet for varm <<

DSB kan mærke, at modstanden vokser og begynder, at rulle ud over de sociale medier og ud på gaderne. Medierne nu også er begyndt at interessere sig for historien, som passagerene nu er begyndt at sætte sig ind i og kan se sig selv i. DSB kan dag for dag se, hvordan deres passagerer begynder, at støtte op om hverdagens helte, lokoføreren, togføreren, stationsbetjenten og alle de andre hårdt arbejdende DSB ansatte, som de møder hverdag ude i virkeligheden. Hverdagens helte; dem der hver eneste dag døgnets 24 timer, står klar med et smil, når passagerene udsættes for køreledninger der falder ned, signalproblemer, rejsekort, IC4 toge der ikke kommer, slidt materiel, toiletter der ikke virker og noget så simpelt som trådløst internet, der minder en om barndommen, hvor det var vildt bare man kunne komme på.

DSB har rakt hånden ud inde i arbejdsretten, hvor Dansk Jernbaneforbund ikke kan andet end at tage imod. Dansk Jernbaneforbund har ganske enkelt ikke noget valg, Afslår Dansk Jernbaneforbund, falder hammeren hårdt. Tænker vi lader ordret “gidseltagning” hænge lidt.

Det der sker nu er, at DSB’s PR-/ spinafdeling nu får travlt. Formålet med overskriften om stridsøkser der begraves, er et forsøg på at “spor”-skifte. For det første ville det være nemt for den mobiliserede støtte, at udråbe en sejer for fællesskabet og demobilisere igen.

DSB/ DI er beviste om, at det tager tid at mobilisere så stort, som tilfældet er nu. For det andet, er opgaven nu for DSB’s PR-/ spinafdeling, at fremstille DSB, som imødekommende og løsningsorienteret. Det der sideløbende kommer til at ske i forhandlingslokalet er, at DSB vil komme med den ene pænt indpakkede ligegyldighed, efter den anden. Når Dansk Jernbaneforbund ikke bider til bolle, vil man forsøge at fremstille Dansk Jernbaneforbund, som stædige gamle dinosaurer, der urealistisk kræver ind ved kasse et. >> Kæmpe lønfest i DSB: Tjener dobbelt som meget som løkke << Efter juletrafikken er afviklet og Dansk Jernbaneforbund melder tilbage til medlemmerne, at der stadig ikke foregår reelle forhandlinger, er DSB klar med deres PR-stunt… Hvis arbejdsnedlæggelser sker, vil DSB straks fortælle, at årsagen er at Dansk Jernbaneforbund ikke vil indgå reelle forhandlinger, at DSB "bare" følger de fagretslige spilleregler og Dansk Jernbaneforbunds medlemmer er bøller, der tager passagerene, som gidsler. Wupti fokus er flyttet væk fra DSB, der bevist flåede overenskomst og lokalaftaler fra hindanden og smadrede DSB´s ansattes hverdag, hvilket var det der startede frustrationerne.

Samtidig vil DSB fortælles stolpe op og stolpe ned, om alle de "helhjertede" forsøg DSB har gjort for, at nå Dansk Jernbaneforbund, der useriøst har krævet ind. Den var måske også gået, hvis det kun handlede om mediekrig og luftkasteller. Men det her handler om mennesker. Vores kolleger, der ligesom os andre, er rigeligt pressede i hverdagen. Det der nu sker hos DSB, er det vi andre frygter vil ske hos os i morgen. Ud over det, krydsede DSB en streg, da DSB begyndte, at jagte fagligt aktive! Vi fortsætter vores støtte, mobiliseringen og slækker ikke presset, før der er underskrifter og kollegaerne hos DSB inviterer os til sejrsfest med Perle Far “on stage”…! >> Derfor lammer de morgentrafikken: Det handler om noget større <<

“DSB vi er så uendeligt trætte af overfladiske sejre og luftkasteller. Dem I vil ”kanøfle” er vores kolleger. Kollegaerne på gulvet, dem I ikke kan snyde. Kollegaerne der mærker på deres kroppe, om der kommer noget reelt, eller det bare er varmluft i pæn indpakning. STOP jeres medie pjat og pseudoforhandlinger, vi køber det ikke! Brug tiden på reelle forhandlinger og find gode løsninger, som alle kan se sig selv i. DSB - Vi benytter os ikke af stridsøkser eller jagerpiloter, vores styrke er vores antal og vi bliver flere og flere for hver dag der går. Jo mere i presser jeres ansatte, jo stærkere bliver vi… Tænk jer nu om…! Lad anstændigheden sejre…! Uanset hvor mange af vores kollegaer Flemming Jensen ødelagde hos SAS og hvor mange "Excel krigere" i har, kan DSB ikke fungere uden ansatte… (- og vi ved at I mangler i forvejen…) Det er den eneste måde I kommer ud af den her, af Jer skabte situation, uden massive skrammer i jeres elskede “brand” Vi støtter op om Fair Forhold i DSB

- og det bliver vi ved med!


391 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page