top of page

Vågn til kamp...!


Her er hvad vi kan støve op af fakta. Det handler om cirka 100 lokofører, som har fået indtaget deres adgangs kort. De har fået at vide, at de kan få dem igen ved personlig henvendelse. Så vidt vi kan tolke er det, en alvorlig skræmme kampagne, som igen udstiller ledelsens åbentlyse mangel på anstændighed og menneskelig forståelse. Det tendensere nærmest foragt, for deres ansatte og de frustrationer de pådrager dem. DSB har sagt, at det handler om, at der var en gruppe der forsamlede sig (slemme . slemme ansatte, hvad bliver det næste, at de måske også ytrer sig) på Hovedbanegården, hvad DSB ikke kunne acceptere og derfor bortviste de dem. DSB siger også at de ikke har gjort det systematisk, på trods af at der er sket inddragelse, på flere stationer landet over. Så vidt vi kan støve op er det tale om i alt 9 steder i landet.

Vores tolkning, set ude fra er, at DSB nærmest lockouter deres ansatte og forsøger skræmme dem ved personlige samtaler. Opdatering, vi har modtaget følgende fra en anonym, der frygter han bliver den næste: "DSB inddrager adgangskort og beder lokomotivførere over hele landet forlade arbejdspladsen. Forbundet har erfaret, at DSB systematisk har inddraget flere lokomotivføreres adgangskort til arbejdspladsen og bedt de berørte lokomotivførere forlade arbejdspladsen. Dansk Jernbaneforbund er bekendt med, at dette er hændt i dag i såvel i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg, Nykøbing F, Fredericia, Næstved og Struer. I København forlod medlemmerne arbejdspladsen uden at aflevere deres adgangskort. Dansk Jernbaneforbund har kontaktet LO og vil i samarbejde med vores hovedorganisation tilrettelægge mulige fagretslige skridt i den forbindelse. Forbundet opfordrer, de berørte medlemmer til at følge DSB’s anvisninger. Forbundet opfordrer, de berørte medlemmer til at kontakte forbundet, hvis de har spørgsmål. Forbundet holder ekstraordinært åbent til kl. 20.00 på tlf. 21 32 24 33" Vi, kollegaer fra tværfaglige brancher og fag opfordrer alle til, at sætte handling bag ord...! Støt op om støtte aktionen nu på fredag den 30. november kl 07.00 ved Københavns Hovedbanegård. - Lad os vise kollegaerne hos DSB, at vi er med dem! - og vise DSB's ledelse, at de nu har krydset en streg og at et angreb af denne kaliber iværsat mod cirka 100 fagligt aktive IKKE er acceptabelt...


725 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page