top of page

Faneborg "under konstruktion"


Den 6. december lykkedes det at komme igennem med en hasteforespørgsel, om forholdene i DSB. Det var Enhedslisten og SF, der tog initiativet til forespørgslen. Forespørgslen vil blive sendt live på folketingets kanal, fra kl. ca. 13.00. I den forbindelse forsøger kolleger fra hele landet at få etableret en faneborg inde ved Christiansborg, hvor vi udefra kan følge med i, hvad der sker inden for. Formålet er at vise politikkerne, at vi er mange og at vi følger med og støtter op lige bag ved vores kolleger, der for tiden kæmper for #fairforhold i DSB. Tanken bag Faneborgen er at sende et tydeligt signal fra en samlet fagbevægelse om, at vi følger med. At vi fysisk står lige udenfor, og følger med i hvad der spørges om, og hvilke svar der kommer. Ved at sætte vores gøremål til side og står lige udenfor viser vi, at vi er opmærksomme på alle handlinger i dette forløb. At vi ikke billiger denne uanstændige, tendenserende til diktatoriske behandling vores kolleger i DSB udsættes for. Overenskomster er aftaler, der indgås af ligeværdige parter. Overenskomster er aftaler parterne kan se sig selv i. Denne typer af aftaler, har sikret roen på det danske arbejdsmarked i årevis. Hvis man ser sig omkring i Europa, kan man se hvad der sker, hvis den ene part diktatorisk "kanøfler" den anden part. Sådanne et arbejdsmarked ønsker vi ikke, og vi undres hvis der er politikkere i det danske folketing, der oprigtigt mener, at det er vejen frem. Det langt fra er alle, der kan tage fri til dette 3 timers støtte event. Derfor vil vi fra tirsdag morgen åbne for en fotostorm, på de sociale medier. Vi vil lægge en kameraeffekt ind i begivenheden Faneborg for #fairforhold v/ Christiansborg. Så kan man uanset hvor i landet man befinder sig, kan stoppe op, gå ind i begivenheden Faneborg for #fairforhold v/ Christiansborg, vælge kameraeffekten, tage et billede af sig selv eller kollegerne med effekten #fairforhold og lægge det op på Facebook med #fairforhold.

Efterfølgende laver vi et stort samlet billede og evt. en kort film, som lægges ud. Vi har allerede lagt, en effekt ud man kan prøve så man er klar til stormen starter tirsdag. Ved at bruge de 30 sekunder, kan man øve at bruge kameraeffekten, og samtidigt vise sin støtte til Faneborg for #fairforhold v/ Christiansborg eventet. Husk #fairforhold, så vi kan finde dit billede. Vi anbefaler at billedet lægges op i Debat gruppen for nej til 42 timer - VORES OK20. Der er det nemmest for os at finde det. Men bare du husker #fairforhold, skal vi nok finde det. Er du ikke medlem af gruppen, så tryk på ansøg og du vil blive lukket ind. Årsagen til at man skal ansøge er for, at kolleger ikke bliver "tvangsindmeldt". Endvidere for at "trolde" og dårlig opførsel kan sanktioneres. Alle er velkomne i gruppen, uanset holdning, så længe man reelt ønsker en seriøs debat. Tilkendegivelserne strømmer ind fra Nord- til Sydjylland, over Fyn og fra Sjælland og øerne. Så vi kæmper en kamp for at "flække" et godt program sammen, til alle jer dejlige mennesker der bakker op. En ting er helt sikkert, det er ris til egen mås ikke at støtte op. Angrebene fra arbejdsgiverne bliver mere og mere strategiske og målrettede, efterhånden kan ingen vide sig sikre. MØD OP! - STØT OP! - Vis at vi stadig er en samlet stærk fagbevægelse og når du trykker på en af os, så kommer de andre...!

Men kollegial hilsen og troen på fællesskabet En stolt organiseret kollega! Der er link til begivenheden her på siden her

26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page