top of page

3F Industrigrupper siger "NEJ - TAK!"

Siden udmeldingen om et indgået forlig og en nærmest euforisk JA-kampagne blev iværksat, har de sindige tillidsfolk ude i landet, efter grunding vurdering og debat, vendt tommelfingeren nedad. Industriens forlig bliver ganske enkelt fundet for smalt - og de er ikke bange for at sige det højt.

Der blev i mandags udsendt en pressemeddelelse fra 3F med overskriften: "Gruppebestyrelsen i 3F Industri anbefaler et ja til den nye overenskomstaftale". Neden under fortsatte det glade budskab: "Det var en enig gruppebestyrelse og overenskomstudvalg, der på et møde mandag i 3F Industri besluttede at anbefale et ja til overenskomstaftalen, når den kommer til urafstemning blandt medlemmerne."

Første industriformand der var ude og irettesætte denne, lidt for positive udmelding var formanden for industrigruppen i Aalborg Benny Winther. Benny havde klart, meldt ud at han ikke ville stemme for. At han havde sine kollegers opbakning hjemme i Aalborg var efterfølgende tydeligt. Det var imponerende at se en industriformand, der var så meget på linje med sine kolleger og som turde sige fra. På facebook kom udmeldingen fra den stærke industrigruppe i Aalborg samme dag:

BREAKING NEWS - BREAKING NEWS I dag sagde formanden fra 3F Aalborgs industrigruppe, Benny Vinther Jensen, NEJ til det indgåede forlig på Industriområdet. Den beslutning bakkes 100% op af gruppebestyrelsen som består af tillidsvalgte ude fra arbejdspladserne. Når vi siger nej er det af mange grunde: For lidt på mindstelønnen, ingen styrkelse af tillidsrepræsentanterne, ingen styrkelse for medlemmerne og TR i arbejdstidsspørgsmål, og ikke at forglemme, ingen 3F-medlemsfordele overhovedet. Det var alt sammen krav, som vores tillidsvalgte havde vægtet højt i forarbejdet til forhandlingerne - og derfor blev det et klart nej. Ovenstående er hovedoverskrifterne, som gør at 3F Aalborg ikke kan godkende forliget. I de kommende dage vil vi uddybe vores nej yderligere."

I dag er det så 3F industrigruppen i Randers, der melder ud at de også siger "nej tak - til #OK20"

Herunder kan du se teksten de melder ud på Facebook. "Vi har svært ved at se at det samlede resultat er en styrkelse af vores overenskomst, så derfor anbefaler vi et STORT NEJ."

Bestyrelsen for 3F Industrigruppen Randers valgte i går med 100% enighed at anbefale et NEJ, til det forlig der i søndags blev indgået på Industriområdet. Vi i Industrigruppen Randers kan bakke fuldt om det skriv der kom fra industrigruppen 3F Aalborg. For lidt på mindstelønnen, ingen styrkelse af de tillidsvalgte, ingen styrkelse for medlemmerne og TR i arbejdstids spørgsmål. Og ikke at forglemme, ingen 3F-medlemsfordele overhovedet. Det var alt sammen krav, som vores tillidsvalgte havde vægtet højt i forarbejdet til forhandlingerne - og derfor blev det et klart NEJ. Vi har svært ved at se at det samlede resultat er en styrkelse af vores overenskomst, så derfor anbefaler vi et STORT NEJ. Vi har ikke engang fået en lille sukkerknald, nej kun et sukkerkorn, det forlig der er indgået er et kriseforlig. På bestyrelsens vegne Jan Christensen #skuldervedskulder

Vi finder det meget interessant, at COI i den grad, har iværksat en "ja"-kampagne, inden de øvrige forlig overhovedet reelt er begyndt at blive forhandlet. Allerede nu kan der bestilles diverse materialer, der meget positivt oplyser om alle de gode elementer, der er i industriens forlig. Mon COI også støtter de kolleger, der på industriensområde, anbefaler et "nej tak"...? Mon også de modtager støtte til, at lave deres fakta plakater, der beskriver de elementer, som de ikke finder gode nok...?

Vi håber at alle kolleger, trækker vejret og forholder sig helt rolig. Læs de forlig der kommer og tag jeres beslutning på et oplyst grundlag. Husk i sidste ende er det kollegerne på gulvet der bestemmer, om det der ligger på bordet er godt nok. Pas på hinanden derude og husk... Vi vinder kun hvis vi er #sammenomOK20

1.013 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page